top of page

קארן שווק, בת זוגו של מריוס נכט, עוזבת את בנק פיקטה ומקימה חברת ייעוץ לניהול נכסים

מנכ"לית נציגות הבנק השווייצי מקימה חברת ייעוץ עצמאית - לוסיד השקעות - לניהול נכסים ובנקאות פרטית ■ לשווק יש ניסיון של יותר מ–17 שנה בייעוץ השקעות בשווקים הבינלאומיים

מנכ"לית נציגות הבנק השווייצי פיקטה (Banque Pictet), קארן שווק, הודיעה באחרונה על סיום תפקידה. שווק הקימה את הנציגות ב–2011, ומאז שימשה מנכ"לית שלה. שווק הקימה עתה את חברת הייעוץ לוסיד השקעות, שתעסוק בתחומים דומים לאלה שבהם עסקה בפיקטה — ניהול נכסים ובנקאות פרטית. שווק תמשיך לשתף פעולה גם עם פיקטה.

פיקטה הוא הבנק העצמאי הפרטי הגדול באירופה, והוא הבנק השלישי בגודלו בשווייץ אחרי UBS וקרדיט סוויס. הבנק מנהל נכסים בהיקף של יותר מ–550 מיליארד פרנק שווייצי.

לשווק (37) יש ניסיון של יותר מ–17 שנה בייעוץ בהשקעות בשווקים הבינלאומיים. בין השאר, היא שימשה מנהלת תיקים בכירה וכחברת ועדת השקעות חו"ל בבית ההשקעות פסגות, וכן הקימה את ענף הלקוחות המוסדיים בחטיבה לשוקי הון של בנק לאומי. לבנק השווייצי הגיעה כדי לנהל את צוות ההקמה של תחום ניהול העושר, כחלק ממהלך אסטרטגי של הבנק שנועד להרחיב את הפעילות בישראל. שווק נבחרה בשנה שעברה ל–40 הצעירים המבטיחים של מגזין TheMarker.

בהתאם לתחומי מומחיותה, תספק לוסיד השקעות מגוון שירותים וייעוץ פיננסי, המותאמים לפרופיל האישי, לפרופיל הסיכון ולצרכים הפיננסיים של הלקוח. לוסיד שקעות תייצג את הלקוח מול מוסדות פיננסיים וגופים עסקיים, ותייעץ לו גם בענייני ירושות, נאמנויות ותכנון בין־דורי. עם הלקוחות של לוסיד השקעות נמנים לקוחות פרטיים ומשפחות, המנהלים נכסים של יותר ממיליון דולר. משרדי לוסיד השקעות ממוקמים בבניין פסגות בשדרות רוטשילד בתל אביב.

שווק עלתה לישראל לבדה מצרפת ב–1998 בגיל 17, היא בעלת אזרחות צרפתית, שווייצית וישראלית, ומכהנת כחברת הנהלה בלשכות המסחר ישראל־שווייץ וישראל־ליכטנשטיין. שווק היא בת זוגו של המיליארדר הישראלי מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט והיו"ר שלה. בשנה האחרונה מכר נכט כ–5% מצ'ק פוינט תמורת 800 מיליון דולר, והונו כיום מוערך ב–2.5 מיליארד דולר. הוא היה נשוי עד לפני כמה שנים לעו"ד ענת אגמון, שנכנסה באחרונה כשותפה עם אלונה בר און ויובל סיגלר בעיתון הכלכלי "גלובס".

בראיון שהעניקה שווק ב–2016 ל–TheMarker, היא ציינה: "ב–2010 עזבתי את לאומי והקמתי בית השקעות קטן בשם שילה, שבו ניהלתי ניירות ערך זרים עבור כמה לקוחות. באותה תקופה נפגשתי עם אחד השותפים של פיקטה שהגיע לביקור בישראל. העסקתי שני סטאז'רים, והתלבטתי איך לצמוח — באמצעות מיזוג או גידול אורגני. בסופו של דבר, קיבלתי הצעה מעניינת מפיקטה לנהל את הנציגות בישראל.

"קרדיט סוויס ויוליוס בר, להבדיל מאתנו, צומחים בעיקר באמצעות מיזוגים ורכישות. פיקטה, וגם אני, מאמינים בצמיחה אורגנית. כשאתה קונה, אתה לא תמיד יודע מה אתה קונה — וגם לא איך ממזגים, מטמיעים ומנהלים את הגוף הממוזג בצורה מוצלחת, שגורמת לאחד ועוד אחד להיות שווים יותר משניים".

הכותבת הינה מנכ"ל פמילי אופיס לוסיד השקעות (Lucid Investments Family Office)

כתבות נוספות שיעניינו אותכם

מניות קרדיט סוויס ודויטשה בנק נפלו אתמול לשפל היסטורי. במערכת הבנקאית האירופית קיימות הלוואות בעייתיות בהיקף של כטריליון יורו, כשליש מהן באיטליה. לפי דיווחים, ממשלת איטליה וראשי הבנקים בוחנים תוכנית חילוץ של 40 מיליארד יורו.
italy-flag-background-texture_50039-1196
אחוזי הצמיחה בישראל מאוד מעניינים. כמגמה עולמית, מנועי הצמיחה היום הם לאו דווקא באירופה המסורתית, אלא במדינות מתפתחות. ישראל נמצאת במקום אחר לגמרי מזה שהייתה בו לפני 50 שנה.
73Q8.gif
bottom of page